Aталанта надигра с 3:1 Сасуоло в среща от 1/8-финалите за Купата

...
Aталанта надигра с 3:1 Сасуоло в среща от 1/8-финалите за Купата
Коментари Харесай

Аталанта се справи със Сасуоло и си осигури двубой с Милан на 1/4-финалите за Купата на Италия

Aталанта надигра с 3:1 Сасуоло в среща от 1/8-финалите за Купата на Италия. Много мощен мач за тима от Бергамо направи Шарле Де Кетеларе, който означи два гола и асистира за попадението на Алексей Миранчук . Почетният гол за " неровердите " означи Даниел Болока в добавеното време на дуела. Така белгиецът обезпечи на Аталанта среща на 1/4-финалите против някогашния му тим Милан на " Сан Сиро ", която ще бъде другата седмица.

Гостите имаха първата по-добра опция в мача, когато в 6-ата минута Кристиан Волпато насочи рисков отдалечен шут, само че стражът на Аталанта Хуан Мусо съумя да избие в корнер. Шест минути по-късно домакините дадоха отговор с два рискови удара с глава на Джорджо Скалвини и Шарле Де Кетеларе, само че при първия Алесио Краньо се намеси, а изстрелът на белгиеца не бе прецизен. В 24-тата минута " бергамаските " поведоха. След центриране отдясно Марио Пашалич смъкна добре с глава за Де Кетеларе, който се обърна чудесно и с прекрасен удар с левия крайник даде задатък на отбора си - 1:0 за Аталанта. Десетина минути по-късно " неровердите " пробваха нов отдалечен шут посредством Саму Кастийехо, като малко не доближи на испанеца да изравни резултата. В 38-ата минута пък се наложи Краньо да избавя вратата си от второ попадение след рисков удар на Давиде Дзапакоста.

Втората част стартира с добра опция за Аталанта, само че ударът на Алексей Миранчук мина настрана от вратата на " неровердите ". В 55-ата минута още веднъж руснакът бе напълно покрай гола, когато засече атрактивно с пета центриране на Емил Холм, само че нацели напречната греда на Сасуоло. Натискът на " бергамаските " продължи и минута по-късно Джорджо Скалвини можеше да вкара с глава, само че Краньо съумя да избие. По-добрата игра на Аталанта натежа и домакините означиха втори гол в 63-тата минута. Те извършиха бързо тъч, топката доближи до Пашалич, който центрира рисково, а Миранчук майсторски чукна топката за Де Кетеларе, който от близко с лекота покачи на 2:0.

 В 71-вата минута обаче чудесно игралият руснак съумя да се разпише, откакто получи пас от Де Кетеларе, финтира бранител на гостите и с акуратен удар с левия крак направи резултата 3:0 за Аталанта. До края на мача домакините можеха да отбележат още попадения, само че пропуски направиха Джанлука Скамака и Луис Муриел. В самия завършек на срещата резервата на Сасуоло Даниел Болока се възползва от неточност на Хуан Мусо и прекрасен удар вкара почетния гол за " зелено-черните ", с който оформи крайното 3:1.
 Аталанта брои 9 милиона евро за шведски бранител
Аталанта брои 9 милиона евро за шведски бранител

Исак Хиен напуща Верона
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР